Ny stadsarkitekt i Stockholm förespråkar höghus

Det kommer som ett slag i ansiktet att läsa i DN att Stockholm får en ny stadarkitekt i augusti som uppenbarligen förespråkar höghus. Ett högt hus vid Telefonplan är väl ok och även i Kista, som hon jobbat med, även om det kunde räckt med ett höghus där. Men höghus i Stockhom innerstad vill vi inte ha.

Karolina Keyzer kommer från Wingårdhs Arkitektkontor, kontoret som gillar höga hus. Jag minns diskussionen med Gert Wingårh som jag hade när jag träffade honom i Malmö. Han är kul att diskutera med, men vi hade totalt olika uppfattningar om skyskrapor. Han gillar Turning Torso, inte jag. Tänkt så hemskt att bo i detta hus, särskilt om man har barn. Och så illa det passar just på denna blåsiga plats. Det finns andra sätt att åstadkomma bra arkiktektur som passar i Sverige.

- Fler högkvalitativa märkesbyggander i Stockholm vore fantastiskt, säjer den blivande stadsarkitekten. 

Ja, det tycker vi alla. Men det betyder inte att de ska vara höga. Tvärtom bör de i storlek och höjd passa in i stadsbilden och inte förstöra det som vackert och unikt i Stockholm.

Tidningen Östermalmsnytt startar en debatt om Gröna Lund och den detaljplan som hotar stadsbilden här vid vattnet på Djurgåden. Tidningen kommer ut på lördag. Deltai debatten!


Stockholm Waterfront från Klarabergsgatan


Många demonstrerade mot det nya Slussenförslaget

Arkitekt Ola Andersson, författarna Carl Johan de Geer, Björn Ranelid m fl talade inför en stor skara demonstranter om hur förödande det senaste förslaget är mot Stockholms stadsbild. Hoppas nu stadsbyggnadskontoret lyssnar på de synpunkter som kommit in.

Demonstration mot Slussenförslaget 24 april kl 14!

Slussenförslaget har upprört många. Ca 4000 personer på en namnlista protesterar mot det nya Slussenförslaget. Flera pågående stadsplaneprojekt i Stockholm upprör stockholmarna och säkert även människor i  hela Sverige. När de ser Stockholm Waterfronthuset så blir det så tydligt att Stockholms vackra stadsbild är hotad.  Tors Torn (lika höga som Kaknästornet), nytt lika högt och stort höghus i Värtan, höga hus på Norra Stationsområdet, Västra City med alltför höga hus, för hög hotellbyggnad på Lindgårdens tomt, Gröna Lundsprojektet med en jättehög berg- och dalbana och ett 90 meter högt torn på området mot vattnet, nya Musikhögskolan med höga hus på intill Torben Gruts Stadion.

Slussenförslaget har nog fått bägaren att rinna över. Nu får det vara nog med en stadsplanering som förstör vår stad! Polititikerna måste besinna sig.
  


Stockholms vackra stadsbild hotas av stadshuspolitikerna


RSS 2.0