Politikerna har lyssnat på protesterna mot Slussenförslaget men inte på protesterna mot Lindgården

Politikerna har lyssnat på den kraftfulla opinionen och förstått att stadsbyggnadskontorets förslag till nytt Slussen är för kompakt och stänger utsikten. Därför bearbetas nu remissförslaget. Byggnaden i mitten framför Södermalms Torg ska utgå och övriga byggader bli lägre. Hoppas också att antalet körfält på nya bron till Skeppsbron minskas. Se modellbilden! Cykelbanan utmed järnvägen bör flyttas till gångbron. Mycket trevligare att cykla där. Vem vill cykla utmed en järnväg? Att behöva cykla en omväg till nya Slussbron, som föreslås, är inte bra.

Stadsbyggnadsnämnden har fattat beslut om att Lindgården på Djurgården ska rivas och att en för hög hotellbyggnad ska byggas på platsen. I detta fall har man inte lyssnat alls. Alla remissvar från förvaltningar, organisationer m fl har motsatt sig förslaget. Den enda remissinstansen som var för var exploateringkontoret. 


Kommentarer
Postat av: Herbert, Tingesten

"Vem vill cykla utmed en järnväg? Att behöva cykla en omväg till nya Slussbron, som föreslås, är inte bra."Jag ser att faktakollen är som vanligt.. Cykelbron ska inte gå utmed järnvägsbron (där finns f ö en cyklingsbar gångbana redan) utan utmed tunnelbanebron. Det är heller inte någon omväg utan tvärtom en ganska radikal genväg, som borde byggts för länge sedan. Den gör backen mycket mindre brant, sparar minst en minut om man kommer från Munkbron-hållet, och sparar även liv genom att inga bilar är tillåtna där... men vad betyder sådana petitesser när Högre Värden står på spel. Jag förmodar att ni inte cyklar så mycket själva i er förening? ;)Eftersom ni troligtvis inte känner till det heller så kan jag meddela att det blir cykelbanor även på huvudbron, precis som idag alltså. Dem använder man om man kommer från Skeppsbrohållet. Gångbron undviker man att cykla på eftersom den blir en omväg oavsett vilket håll man kommer ifrån.Vilka två filer vill ni ta bort förresten? Det vore bra med en specifikation så att ert förslag kan bedömas för vad det är. Filerna ner till Söder Mälarstrand? Kollektivfilen? Två av svängfilerna och i så fall från vilka två av de tre gatorna?

2010-05-29 @ 23:39:05
URL: http://stockholm201.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0