Per Ankersjös argument ang Station City avfärdas av Birgit Friggebo

I debatten om nya höghus mitt i Stockholm, som Station City, avfärdar den förra bostadsministern Birgit Friggebo (FP) Stockholms stadsmiljöborgarråd Per Ankersjö, C. Därmed är trätan inom alliansen om framtidens Stockholm i full gång.
  • Skiss över Station City.

    Foto: SKISS: JERNHUSEN

    1/4

 

 

 

Skall debatten om stadsbyggnadskonsten i vår stad handla om nedsättande invektiv om debattörerna? Borgarrådet Per Ankersjö, C, vill uppenbarligen tysta alla som bor i centrala stan från att ha åsikter. Gapiga kultursnobbar som ofta bor på Mariaberget avfärdar han alla som vill värna vår vackra stad från den vandalism som nu strömmar från stadshuset.

Borgarrådet har inte förstått att Stockholm är landets huvudstad och att det kan ställas vissa nationella krav på hänsyn till stadens kulturhistoriska utveckling sedan 1200-talet. Vad menar karlen med att Stockholm skall byggas på höjden? Vill han riva hela innerstan och bygga så högt att han får sin vision om Stockholms Manhattan förverkligad eller skall de befintliga husen kompletteras med 5–10 tillbyggda våningar? Vadan denna fäbless för höga hus just på malmarna.

Det finns massor med mark i närförort att bygga hur höga hus som helst på. Vi skall vara tacksamma för att det finns en miljölagstiftning som värnar vår vackra huvudstad från tillfälliga brushuvuden på stadsmiljötaburetten.

 Birgit Friggebo, före detta bostads- och kulturminister


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0